Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο – Θάνατος λουόμενης στον Ωρωπό – Διακομιδή ασθενούς

  Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο –  Θάνατος λουόμενης στον Ωρωπό – Διακομιδή ασθενούς
   
    Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε αρχικά από ελικόπτερο δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017” και στη συνέχεια από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ακυβέρνητη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή Πλωμαρίου και συγκεκριμένα έναντι των νησίδων “ΜΕΡΣΙΝΙΑ” ν. Λέσβου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης.
     Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Μαρκόπουλου Ωρωπού, 84χρονη.        
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” Αττικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.             
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
  

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ'' Ν.Σ. 32, 20χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL