Διάσωση προσφύγων στο Φαρμακονήσι –

Διάσωση προσφύγων στο Φαρμακονήσι – Θάνατος λουόμενου στη Μεσσηνία – Θάνατος άνδρα στο Πέραμα – Περισυλλογή λουόμενων στο Αλιβέρι – Απαγόρευση απόπλου  Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά  – Απαγόρευση απόπλου  Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στην Κυλλήνη
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών (53) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα  ν. Φαρμακονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή  Λέρου.
 
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη  θαλάσσια περιοχή Αγίου Ανδρέα Μεσσηνίας, 73χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κορώνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος, από προσωπικό του ναυπηγείου της περιοχής, ότι άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. 
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβησαν στο  σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για άνδρα, ηλικίας 47 ετών. Ο ανωτέρω  διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.  
 
 *****
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για ύπαρξη τριών (03) ατόμων πάνω σε φουσκωτά θαλάσσης, τα οποία είχαν παρασυρθεί από τον αέρα, σε παρακείμενη παραλία στον Κάμπο Αλιβερίου.
Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, κατέπλευσε στο σημείο, περισυνέλεξε τα ανωτέρω άτομα και τα μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα “ΚΑΡΑΒΟΥ” Αλιβερίου. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι στο Ε/Γ-Υ/Γ F/D «XVIII» Ν.Π. 11500 το εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αγκίστρι-Αίγινα προς Πειραιά με σαράντα (40) επιβάτες, διαπιστώθηκε θραύση στην σωλήνα ελαίου δεξιάς κύριας μηχανής.
Το Ε/Γ-Υ/Γ F/D «XVIII» κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του,  μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.   
 
*****
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” Ν.Λ. 348, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον οικείο λιμένα, είχε πάρει κλίση προς τα αριστερά, ενώ ο Κυβερνήτης του δήλωσε διαρροή υδάτων από δεξαμενή πόσιμου νερού. 
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης, απαγορεύτηκε ο απόπλους εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL