Προσαράξεις σκαφών στην Αίγινα – Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη – Σύλληψη για αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφο στην Κάλυμνο – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό προσάραξης του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΝΕΜΟ'' Ν.Π. 10365, στη θαλάσσια περιοχή ''ΦΑΡΟΥ'' ν. Αίγινας, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Στο σημείο κατέπλευσε το Ρ/Κ ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ'' Ν.Α. 196 (συνοδεία του Τ/Χ  ''ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ'' Λ.Α. 3135), με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε το  ''ΝΕΜΟ'' και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. 
 
Επίσης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΑΛΥΨΩ'' Ν.Π. 5685, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΙΓΙΝΗΤΙΣΣΑΣ'' ν. Αίγινας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Στο σημείο μετέβη στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , όπου διαπίστωσε ότι το σκάφος βρισκόταν σε πλάγια θέση ημιβυθισμένο, ενώ κατά δήλωση του Κυβερνήτη στο εν λόγω σκάφος υπήρξε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να πάρει ελαφριά κλίση.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. 
 
Τέλος, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό προσάραξης του Ε/Π-Τ/Ρ '' ΣΟΛΙΤΕΡ'' Ν.Π. 9601, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ'' ν. Αίγινας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Στο σημείο κατέπλευσε το Ρ/Κ ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ'' Ν.Α. 196 (συνοδεία του Τ/Χ  ''ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ'' Λ.Α. 3135), με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε το  ''ΣΟΛΙΤΕΡ'' και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. 
*****
Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού  Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να πλέει με μικρή κωπήλατη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή ν. “ΠΑΜΦΙΛΩΝ” με κατεύθυνση τα έναντι τουρκικά παράλια. Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή και περισυνέλεξε τον 29χρονο, τον οποίο οδήγησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ένας (01) αλλοδαπός συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα Καλύμνου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφο με σκοπό την αναχώρησή του για το λιμένα Πάτμου. 
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ-Δ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032, 60χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL