Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σίφνο – Παροχή συνδρομής σε κολυμβητή στην Ιερισσό – Θάνατος λουόμενου στην Ζάκυνθο – Θάνατος ημεδαπού στην Κέρκυρα – Διακομιδή ασθενούς

  Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σίφνο – Παροχή συνδρομής σε κολυμβητή στην Ιερισσό – Θάνατος λουόμενου στην Ζάκυνθο – Θάνατος ημεδαπού στην Κέρκυρα – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σίφνου από το Λιμεναρχείο Μήλου για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” ΝΠ 8850 με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, λόγω θραύσης του ιστού του στην θαλάσσια περιοχή ένα (01) ν.μ. νότια ν. Σίφνου.
Στην περιοχή έσπευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΧΑΪΣΠΙΝΤ” Ν.Π. 12331, το Ι/Φ “ΙΡΚΟ 1” σημαίας Γαλλίας, το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Σ. 1010 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ – Α/Ψ  “ΣΕΡΑΛΛ” Τ.Σ. 65.
Οι ανωτέρω επιβαίνοντες, τρεις (03) αλλοδαποί εκ των οποίων ένας ανήλικος και μία ημεδαπή, εγκατέλειψαν το Ι/Φ σκάφος τους και επιβιβάστηκαν στο Ι/Φ “ΙΡΚΟ 1” καλά στην υγεία τους, για να μεταφερθούν ασφαλώς στο λιμένα Βαθύ ν. Σίφνου.  Το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”  ρυμούλκησε το  Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Πλατύ Γυαλού ν. Σίφνου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ιερισσού από ιδιώτη για 37χρονο αλλοδαπό κολυμβητή σε δυσχερή θέση στην θαλάσσια περιοχή “ΚΑΚΟΥΔΙΑ¨” Ιερισσού.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον ανωτέρω καλά στην υγεία του και τον μετέφερε στο λιμάνι της Ιερισσού.   

*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΙΛΙΒΙ” ν. Ζακύνθου, 80χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

*****
    Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, για τον αιφνίδιο θάνατο 52χρονου ημεδαπού στο κεκλιμένο επίπεδο καθέλκυσης σκαφών στην παραλία ΕΡΜΟΝΩΝ ν. Κέρκυρας.
    Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε αρχικά χωρίς τις αισθήσεις του με Ι.Χ.Ε. όχημα και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

    Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Τ/Ρ«ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν. Νάξου 64, από το λιμένα Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, 25χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.   

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL