Παράνομη ναύλωση ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στην Ιθάκη

Παράνομη ναύλωση ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στην Ιθάκη

Το ταχύπλοο πλοίο αναψυχής “ΣΤΑΛΜΙΖΑ” Λ.Ρ. 6528, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Ιθάκης, διαπιστώθηκε ότι εκτελούσε  παράνομη ναύλωση,  κατά παράβαση του άρθρου 10 του Νόμου 4256/2014, σε συνδυασμό με το άρθρο 414 του Π.Κ.
Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου των εγγράφων του  “ΣΤΑΛΜΙΖΑ”  από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώθηκε ότι  ο Πλοιοκτήτης του εν λόγω πλοίου είχε συνάψει με έναν αλλοδαπό χειριστή, σύμβαση ολικής ναύλωσης για το χρονικό διάστημα από 05/08/2017 έως 13/08/2017, έναντι του ποσού των χιλίων τριακοσίων πενήντα ευρώ (1.350,00€). Το πλοίο εκτελούσε πλου με τόπο επιβίβασης και τελικής αποβίβασης το λιμάνι Βαθέως Ιθάκης, χωρίς όμως να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.
     Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα και η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων κατά του ιδιοκτήτη του πλοίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά των παράνομων ναυλώσεων, την περασμένη βδομάδα ψηφίστηκε τροπολογία, που προβλέπει την επιβολή  αυστηρότερων  κυρώσεων για τις συγκεκριμένες παραβάσεις. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απαγόρευση απόπλου, η οποία για να αρθεί θα πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο εκείνη τη στιγμή ή να δοθεί εγγυητική επιστολή από τον παραβάτη διπλάσια του ποσού του προστίμου. 

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL