Σύγκρουση Ι/Φ σκαφών στην Σκόπελο - Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Νεάπολη Βοιών - Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθενών

Σύγκρουση Ι/Φ σκαφών στην Σκόπελο - Τραυματισμός ναυτικού σε 
Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Νεάπολη Βοιών - Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθενών 
 
   Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου για περιστατικό σύγκρουσης δύο Ι/Φ σκαφών με ονομασίες ''ΚΥΜΟ'' Ν.Β. 791 και  ''EN COUNTER'' σημαίας Αυστρίας στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΤΑΦΥΛΟΣ'' Σκοπέλου  με πέντε επιβαίνοντες και  με δέκα επιβαίνοντες αντίστοιχα.
  Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε τα δύο σκάφη με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, έχοντας υποστεί υλικές ζημιές και δίχως αυτά να παρουσιάζουν εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.
  Τα δύο Ι/Φ κατέπλευσαν με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο λιμένα Σκοπέλου αυτοδύναμα και με ασφάλεια, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντές τους.
  Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ''ΚΥΜΟ'' και ''EN COUNTER'' μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών τους και προσκόμισης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.
 
   *****
 
   Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών για τον τραυματισμό μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' Ν.Π. 11732 το οποίο βρισκόταν στον οικείο λιμένα.
  Ο ναυτικός τραυματίστηκε στο δεξί ισχίο και στο δεξί χέρι του κατά τη διαδικασία εργασίας επί του πλοίου και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων για περαιτέρω εξετάσεις.
  Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών. 
 
*****
 
  Συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα, 19χρονος αλλοδαπός στον λιμένα Μυτιλήνης, προ απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διότι μετά από έλεγχο που διενήργησαν τα στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε κλεμμένη ταυτότητα της αλλοδαπής.
  Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
 
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ η διακομιδή δύο 85χρονων ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Μυρτιών Καλύμνου. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL