Διάσωση αλλοδαπού στη Χίο – Θάνατος ημεδαπού σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Αλεξανδρούπολη – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στο Αγκίστρι – Βύθιση Θ/Γ – Α/Ψ σκάφους στην Αίγινα

 Διάσωση αλλοδαπού στη Χίο – Θάνατος ημεδαπού σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Αλεξανδρούπολη – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στο Αγκίστρι –  Βύθιση Θ/Γ – Α/Ψ σκάφους στην Αίγινα

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χίου, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ “BAXIMUS” Ν.Θ. 1153 ότι στη θαλάσσια περιοχή νότια της βραχονησίδας “ΒΕΝΕΤΙΚΟ” ν. Χίου εντόπισε αλλοδαπό με πνευστό σωσίβιο και τον περισυνέλεξε, καλά στην υγεία του.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο οποίο μετεπιβιβάστηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός και μεταφέρθηκε στο λιμένα Χίου.

    Πρόκειται για 35χρονο, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στην χώρα την 07/08/2017 και είχε ταυτοποιηθεί στη ν. Χίο, απ' όπου προσπάθησε να διαφύγει κολυμπώντας.
           *****    
  
    Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ  “ΣΑΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 10599  για περιστατικό θανάτου 95χρονου επιβάτη, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους.
    Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου του “ΣΑΟΣ ΙΙ” από το λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης προς λιμένα Αλεξανδρούπολης,  με το οποίο εκτελούταν παράλληλα και η διακομιδή του ανωτέρω τον οποίο συνόδευε η κόρη του, διαπιστώθηκε ο θάνατός του από επιβαίνοντα ιατρό που κλήθηκε από τον Πλοίαρχο.
    Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Αλεξανδρούπολης η σορός του  95χρονου παρελήφθη από γραφείο τελετών.
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
    Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό μηχανικής βλάβης λόγω εμπλοκής σκοινιού στην προπέλα του Ι/Φ “SIRIOS” Ν.Π. 7588 με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αγκιστρίου.
    Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ “ΣΥΜΕΩΝ” Τ.Α. 54 τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
    Το “SIRIOS” μετά την απεμπλοκή του σχοινιού και δοκιμαστικού πλου με ιδία μέσα  με ικανοποιητικά αποτελέσματα κατά δήλωση του Κυβερνήτη συνέχισε την πορεία του για Πειραιά.
*****
    Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από το οικείο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για την βύθιση του Θ/Γ-Α/Ψ “ΚΑΙΡΟΣ” Ν.Α. 187 το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα Αίγινας και συγκεκριμένα στην 4η πλωτή εξέδρα.
    Άμεσα στην περιοχή μετέβη στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσε τη βύθιση του ανωτέρω σκάφους και ότι από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε ζημιές στα παρακείμενα σκάφη, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
    Με μέριμνα του ιδιοκτήτη του εν λόγω σκάφους τοποθετήθηκαν από επαγγελματία δύτη πλωτά φράγματα και απορροφητικά υλικά προληπτικά, ενώ πρωινές ώρες αύριο, θα πραγματοποιηθεί ανέλκυση και απομάκρυνση του σκάφους.
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL