Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα – Θάνατος λουόμενου στην Κυλλήνη – Διακομιδές ασθενών 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών (23) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου, πλαστική μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας αναφορικά με βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα του Ε/Γ-Υ/Γ “ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824 στο λιμένα Αίγινας.
Στο “ΑΘΗΝΑ”, το οποίο κατέπλευσε από το λιμένα Αγκιστρίου, επέβαιναν 47 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ε/Γ-Υ/Γ, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 69χρονος  από την θαλάσσια περιοχή “ΜΠΡΙΝΙΑ” Μανολάδας.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατάκολου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
63χρονος από το λιμένα Πισαετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν.Ι.459
88χρονος από το λιμένα Αλόννησου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001
67χρονος  από το λιμένα της Νάξου στο λιμένα της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV» Ν. Νάξου 64.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL