Έρευνες και εντοπισμός αγνοουμένων υποβρύχιων αλιέων στα Κύθηρα – Πρόσκρουση πλοίων στο Πέραμα – Παροχή συνδρομής σε ερασιτεχνικό Α/Κ στο Σαρωνικό κόλπο –

Έρευνες και εντοπισμός αγνοουμένων υποβρύχιων αλιέων στα Κύθηρα – Πρόσκρουση πλοίων στο Πέραμα – Παροχή συνδρομής σε ερασιτεχνικό Α/Κ στο Σαρωνικό κόλπο – Τραυματισμός Κυβερνήτη Θ/Γ σκάφους στα Σύβοτα – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων από 33χρονο υποβρύχιο αλιέα ότι, με τη συνοδεία 29χρονου, είχαν μεταβεί για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στην παραλία “ΛΥΚΟΔΗΜΟΥ” ν. Κυθήρων και έκτοτε ο 29χρονος αγνοείτο.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος “ΛΕΝΑ” Λ.Α.Π. 352 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο και εντόπισε και περισυνέλεξε τον 29χρονο, καλά στην υγεία του, από παρακείμενη βραχώδη ακτή.
Επιπροσθέτως, ο 33χρονος στην προσπάθειά του να συνδράμει στις έρευνες, εγκλωβίστηκε σε απόκρημνη ακτή πλησίον παραλίας “ΛΥΚΟΔΗΜΟΥ”, όπου δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση σκάφους και από όπου απεγκλωβίστηκε, καλά στην υγεία του, μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος για περιστατικό πρόσκρουσης του “EUROPEAN EXPRESS” σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του ναυπηγείου Περάματος, στο παρακείμενο Ε/Γ-Ο/Γ “AQUA JEWEL” Ν.Π 11045, λόγω θραύσης των κάβων πρόσδεσης του πρώτου.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση ή ζημιά σε εγκαταστάσεις της ξηράς. Μετά το συμβάν, το πλοίο προσδέθηκε ασφαλώς με τη συνδρομή ρυμουλκών, επανερχόμενο στην αρχική του θέση πρόσδεσης.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίων Θεοδώρων ότι το ερασιτεχνικό Α/Κ σκάφος “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” Σ.Κ. 560, με δύο (02) επιβαίνοντες, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, στη θαλάσσια περιοχή νήσου “ΕΒΡΑΙΟΥ” Σαρωνικού κόλπου και ότι έχει προσδεθεί προσωρινά σε κλωβό ιχθυοκαλλιέργειας.
Οι δύο επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν επί της νήσου “ΕΒΡΑΙΟΥ” με τη βοήθεια εργαζομένων στην ιχθυοκαλλιέργεια, ενώ πρωινές ώρες σήμερα, το Ρ/Κ “ΑΜΑΛΙΑ” Ν.Π. 10695 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παρέλαβε τους δύο επιβαίνοντες από τη νήσο “ΕΒΡΑΙΟΥ” και ρυμούλκησε το “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” με ασφάλεια στο λιμένα Αγίων Θεοδώρων.
 
*****        
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Συβότων για περιστατικό τραυματισμού στο δεξί χέρι του 69χρονου Κυβερνήτη του Θ/Γ “WITCH DOCTOR” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, κατά τη διαδικασία απόπλου από τον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
*****    
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, 58χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL