Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Θήρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Θάνατος αλλοδαπής στη Θάσο – Θάνατος λουόμενης στο Βόλο – Διακομιδές ασθενών

 Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Θήρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Θάνατος αλλοδαπής στη Θάσο – Θάνατος λουόμενης στο Βόλο – Διακομιδές ασθενών

     Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θήρας και Ηρακλείου βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “ΑΝΘΟΥΛΑ ΛΙΑΡΟΣ” λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης του ιστίου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Θήρας, με τρεις (03)  ημεδαπούς επιβαίνοντες.
    Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους πλοίο ανοικτής θαλάσσης και περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” Ν.Η.11, ενώ από ξηράς, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλιακή περιοχή “Ακρωτήρι” ν. Θήρας.
    Το  “ΑΝΘΟΥΛΑ ΛΙΑΡΟΣ” εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή τριάντα (30) ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά ν. Θήρας και στη συνέχεια ρυμουλκούμενο από το “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” κατέπλευσε απογευματινές ώρες σήμερα ασφαλώς στο λιμένα Ηρακλείου όπου οι επιβαίνοντές του αρνήθηκαν τη μεταφορά τους σε εφημερεύον νοσοκομείο.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολοθούντα την αξιοπλοΐα του σκάφους διεθνές γραφείο επιθεωρήσεων πλοίων.

*****
    Ένας 23χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
    Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε τα παραπάνω έγγραφο.

*****

     Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Θάσου, από το Λιμενικό Φυλάκιο Πρίνου, ότι 46χρονη αλλοδαπή απώλεσε τις αισθήσεις της, ενώ μεταφέρονταν από καταδυτική λέμβο από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Πρίνου στο λιμένα Πρίνου ν. Θάσου.
    Στη συνέχεια, η ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας  Πρίνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
    Διενεργείται προανάκριση από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.
*****

     Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου Ν. Μαγνησίας, 73χρονη.
    Η ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ” όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
    Διενεργείται προανάκριση από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν,  μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
23χρονης, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το  Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν.Ν. 62,
30χρονης, από το λιμένα Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν. Σκιάθου 158
23χρονης, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν.Ν. 62.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL