Τραυματισμός αλλοδαπού στη Ζάκυνθο – Τραυματισμός λουόμενου στην Ουρανούπολη – Κράτηση Μ/Υ σκάφους στη Ρόδο –Κράτηση Μ/Υ σκάφους στην Κω – Διακομιδή ασθενούς

 Τραυματισμός αλλοδαπού στη Ζάκυνθο – Τραυματισμός λουόμενου στην Ουρανούπολη – Κράτηση Μ/Υ σκάφους στη Ρόδο –Κράτηση  Μ/Υ σκάφους στην Κω – Διακομιδή ασθενούς 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον εκμισθωτή σκαφών για περιστατικό τραυματισμού 23χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε εκμισθώσει με τους οικείους του το επαγγελματικό – ενοικιαζόμενο σκάφος “Αγιος Χαράλαμπος” Σ.Ζ. 410.
Συγκεκριμένα, ο 23χρονος, ενώ κολυμπούσε πλησίον του σκάφους στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Μαραθωνησίου νότια ν. Ζακύνθου, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο σκάφος τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό του από την προπέλα του σκάφους η οποία ήταν σε λειτουργία.
Ο ανωτέρω τραυματίας μεταφέρθηκε από τους οικείους του στην παραλία Λαγανά Ζακύνθου και στη συνέχεια σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της περιοχής για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης, από στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη τραυματία επί της παραλίας και πλησίον της προβλήτας του λιμένα Τρυπητής.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω ένας 51χρονος ημεδαπός, τραυματίστηκε στον αυχένα ύστερα από διενέργεια βουτιάς από τον προβλήτα και ανασύρθηκε έχοντας της αισθήσεις του από το ανωτέρω στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή ιδιωτών.
Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες από εθελοντή διασώστη της “ομάδας Άμεσης Αντίδρασης” και στη συνέχεια διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΠAΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

*****
Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το Μ/Υ  ''ESMA SULTAN 2'' σημαίας Τουρκίας, από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου.
Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε χθες στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS) και (ΔΣ MLC), που οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης (DETENTION).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****

Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το Μ/Υ  ''H-TEMEL'' σημαίας Τουρκίας, από τη Λιμενική Αρχή Κω.
Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε χθες, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS – LOAD LINE), που οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης (DETENTION).
Από το Λιμεναρχείο Κω κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.                    
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες χθες, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032,  από το λιμένα της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, 88χρονος και 72χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL