Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Σάμο – Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στην Αλόννησο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

 Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Σάμο – Μηχανική βλάβη Τ/Χ  σκάφους στην Αλόννησο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς 


Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Σάμου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση  διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα επτά (67) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες χθες,  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017”.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου,  πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό ακυβερνησίας λογω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ “ΛΕΝΑ” Σ.ΩΡ. 6847 με τρεις (03) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Πιπέρι.
Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  το σκάφος φορέα διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βόρειων Σποράδων  “ΚΙΜΩΛΟΣ” Ν.Χ.  834 και το Ε/Γ-Τ/Χ “ΕΞΠΛΟΡΕΡ” Τ.Α. 72  με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
Το “ΛΕΝΑ” ρυμουλκήθηκε από το “ΚΙΜΩΛΟΣ” συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του “ΕΞΠΛΟΡΕΡ” στο λιμένα Αλονήσσου όπου κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πατητηρίου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Τ/Χ σκάφους

*****
Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να έχει εισέλθει παράνομα στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας και να κατευθύνεται προς τα Φ/Γ οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα για να επιβιβαστούν σε Ε/Γ-Ο/Γ  πλοίο με προορισμό το εξωτερικό με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό και στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,  από το λιμένα της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, 39χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL