Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα –

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στο Βόλο – Επικάθιση Ι/Φ σκάφους στη Χαλκίδα – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ ''ΣΑΝ ΤΖΟΡΤΖΙΟ'' Ν.Π. 7174, στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Αρτεμισίου, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο κατέπλευσε το Φ/Γ ''ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ'' Ν.Π. 11842 από το οποίο το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε έως την είσοδο του λιμένα Βόλου, και στη συνέχεια, συνοδευόμενο από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Βόλου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

 

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό επικάθισης του Ι/Φ τύπου καταμαράν ''STADIUM'' σημαίας Αγίου Βικεντίου, στη θαλάσσια περιοχή Λευκαντί νότιου ευβοϊκού κόλπου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, και στη συνέχεια, με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' Ν.Χ. 452 το οποίο είχε σπεύσει στο σημείο, προσέδεσε με ασφάλεια στο νότιο λιμένα Χαλκίδας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, ενώ σύμφωνα με δήλωση Κυβερνήτη δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53, 44χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας στη θαλάσσια περιοχή ''ΒΑΓΙΑΣ''.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL