Τραυματισμός επιβάτιδος στην Ραφήνα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στον Βόλο

Τραυματισμός επιβάτιδος στην Ραφήνα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στον Βόλο
 
 
    Περιστατικό τραυματισμού 36χρονης επιβάτιδος σημειώθηκε απογευματινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, στον λιμένα Ραφήνας.
Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π'' Ν.Π. 10668 στην Ραφήνα, προερχόμενο από Μύκονο και Τήνο, κατά την διάρκεια αποβίβασης των επιβατών, τραυματίστηκε η ανωτέρω 36χρονη στον δεξί κρόταφό της, από ορμίδιο κάβου πρόσδεσης (ΒΙΛΑΪ), μετά από ρίψη του από την αριστερή πρυμναία πλευρά του πλοίου, προκειμένου το πλήρωμα να ενισχύσει τη σταθεροποίηση του πλοίου. 
   Άμεσα από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας εκλήθη ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ενώ μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου παρείχαν πρώτες βοήθειες στην τραυματία. Στη συνέχεια η 36χρονη διεκομίσθη Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ''ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ'', έχοντας τις αισθήσεις τις.
    Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
       *****
   Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ΄΄ΣΥΜΗ ΙΙ'' Ν.Π.9208 ότι κατά την διαδικασία απόπλου του προς εκτέλεση δρομολογίου για Γλώσσα Σκοπέλου και Σκιάθο, διαπιστώθηκε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή του.
   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείου του Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΥΜΗ ΙΙ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης του πλοίου από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι σαράντα επιβάτες του πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
                                                                                    *****
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL