Πρόσκρουση Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους στη Λευκάδα – Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στην Μυτιλήνη

Πρόσκρουση Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους στη Λευκάδα – Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στην Μυτιλήνη  

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό μικρής εισροής υδάτων λόγω πρόσκρουσης σε αβαθή του Ι/Φ-Α/Ψ “HAPATONI” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Μεγαλονησίου Λευκάδας.
Στην περιοχή έσπευσε το Τ/Χ-Α/Ψ “ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ” Λ.Λ. 2028 με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο συνόδεψε το “HAPATONI” στην μαρίνα Λευκάδας όπου κατέπλευσε με ιδία μέσα, και ανελκύστηκε ασφαλώς .
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου, ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.  

*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα έξι (66) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΙΛΙΑ” ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης,  ενώ συνελήφθη από στελέχη της οικεί;ας Λιμενικής Αρχής ο 19χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “Μυτιλήνης” ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης,  ενώ συνελήφθη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.


Ακόμη, στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα τριών (63) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “Μυτιλήνης” ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL