Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Λευκάδα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Βόλο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Λευκάδα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Βόλο – Συλλήψεις  αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας και Πρέβεζας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ι/Φ “MY DREAM” σημαίας ΗΠΑ με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 14 ν.μ. βορειοανατολικά ν. Λευκάδας. 
Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Θ/Γ “AIR” σημαίας Cayman Islands  και το Α/Κ “ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ΣΠ 243 τα οποία εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος. Στη συνέχεια, το “MY DREAM” ρυμουλκήθηκε  από το “ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”  συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Πρέβεζας όπου κατέπλευσε ασφαλώς, με τους επιβάτες καλά στην υγεία τους.
     Από την Λιμενική Αρχή Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “MY DREAM” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδυνές ώρες χθες, επί του πεζόδρομου της παραλιακής οδού Αργοναυτών Βόλου, όταν 34χρονη αλλοδαπή οδηγώντας το ποδήλατό της παρέσυρε και τραυμάτισε έναν 5χρονο πεζό στο δεξί του κάτω άκρο.
Ο ανωτέρω ανήλικος, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 23, 24 και 28 ετών, διαδοχικά προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-84χρονου, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64,
-57χρονου αλλοδαπού και 32χρονου αλλοδαπού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-64χρονης, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IΙΙ'' Ν.Ν. 62

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL