Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο

Στον εντοπισμό χιλίων διακοσίων σαράντα (1.240) πακέτων λαθραίων τσιγάρων, εκατόν δέκα (110) συσκευασιών καπνού και στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 45 και 22 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου, οι ανωτέρω επιχείρησαν να αποστείλουν σε έτερο άτομο, χάρτινη κούτα, η οποία περιείχε διακόσια δέκα (210) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ, στο ενοικιαζόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα με το οποίο μετέβησαν στην περιοχή, εντοπίστηκαν ακόμη είκοσι (20) πακέτα τσιγάρα.

Στη συνέχεια, κατόπιν νομότυπης έρευνας στην οικία των συλληφθέντων, σε συνεργασία με στέλεχος της Δίωξης Λαθρεμπορίου Τελωνείου Ηρακλείου και κατόπιν ένδειξης σκύλου ανίχνευσης καπνικών προϊόντων, εντοπίστηκαν χίλια δέκα (1.010) πακέτα τσιγάρων και εκατόν δέκα (110) συσκευασίες καπνού, τα οποία επίσης δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου, όπου γνωστοποιήθηκε ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχονται στο ύψος των 6.124,42 ευρώ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των οχτακοσίων είκοσι ευρώ (820€) και τρεις (03) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL