Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη -

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα - Θάνατος γυναικός στη Μύκονο - Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στο Βόλο - Ρύπανση στη Λέρο - Εντοπισμός πιθανής νάρκης στο Μούδρο - Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) προσφύγων προέβη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τάρτι - Πλωμαρίου ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

*****

 

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη γυναίκας χωρίς τις αισθήσεις της, σε βράχια της περιοχής ''ΒΙΔΑ'' ν. Μυκόνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΒ, με τη συνδρομή των οποίων η ανωτέρω γυναίκα, αλλοδαπή ηλικίας 33 ετών, περισυνελέγη, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου ότι το Ε/Π-Α/Κ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Λ.Β. 9066, με έναν 77χρονο επιβαίνοντα, κατά τη διάρκεια αλιευτικής δραστηριότητας, προσάραξε σε βραχώδη αβαθή στη βραχονησίδα “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Παγασητικού κόλπου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ “ΠΑΝΑΗΣ” Ν.Β. 1655, με τη συνδρομή του οποίου ο 77χρονος μετεπιβιβάστηκε σε βοηθητική λέμβο και οδηγήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Κριθαριάς, καλά στην υγεία του.

Με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απομακρύνθηκαν η δεξαμενή/μπιτόνι καυσίμου και τρία (03) δοχεία λιπαντέλαιο που βρίσκονταν εντός της προσαραγμένης λέμβου, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα ρύπανσης θαλασσίου περιβάλλοντος.

 

*****

 

Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην ακτή ''ΔΥΟ ΛΙΣΚΑΡΙΑ'' ν. Λέρου, έκτασης περίπου πενήντα τετραγωνικών μέτρων (50m2) κατά μήκος της ακτογραμμής, αποτελούμενη από ελαφρά πετρελαιοειδή, διάσπαρτα σε μορφή επιφανειακού φιλμ.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης, ελήφθησαν δείγματα της περιοχής προς εντοπισμό του υπαιτίου, ενώ το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και η ρύπανση διαλύθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μούδρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για τον εντοπισμό πιθανής νάρκης σε αμμώδη παραλία πλησίον του ακρωτηρίου Κόμπι και εντός του κόλπου Μούδρου, σε απόσταση περίπου 15m από τον αιγιαλό.

Η ανωτέρω παραλία δεν είναι προσβάσιμη με όχημα από ξηράς, ενώ ενημερώθηκε η 88η Στρατιωτική Διοίκηση Λήμνου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459, 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL