Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στα Χανιά – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κω

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα –  Ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στα Χανιά –  Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κω  


Δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 27και 24 ετών συνελήφθησαν διαδοχικά απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ανασύρθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χανίων, μία σορός γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ» Χανίων.
Η σορός της ανωτέρω ηλικίας περίπου 60 ετών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κω, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης,  για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Ι/Φ “ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ” Ν.Π. 8286 με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοανατολικά ν. Κω.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  το οποίο εντόπισε  το “ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ” να πλέει αυτοδύναμα με τη χρήση ιστίων και το συνόδευσε στο στη μαρίνα Κω όπου κατέπλευσε ασφαλώς και με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης από τον παρακολοθούντα το πλοίο βεβαιωτικό αποκατάστασης, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL