Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Εντοπισμός κλαπέντος ερασιτεχνικού σκάφους στον Ωρωπό και απόδοσή του στον ιδιοκτήτη του

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Εντοπισμός κλαπέντος ερασιτεχνικού σκάφους στον Ωρωπό και απόδοσή του στον ιδιοκτήτη του
 
   Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Σάμου και Καρλοβασίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια  ν. Σάμου.
   Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, ενώ από ξηράς στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετείχαν δύο περιπολικά οχήματα με στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Λιμεναρχείου Σάμου, καθώς και όχημα του FRONTEX.
   Η λέμβος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε με ασφάλεια πενήντα εννέα (59) αλλοδαπούς και στη συνέχεια μετέφερε και αποβίβασε στο λιμάνι Βαθέος Σάμου.
Διενεργείται προανάκριση από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου του Λιμεναρχείου Σάμου.
  
*****
 
   Εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή Βλαστού Νότιου Ευβοϊκού κόλπου, ερασιτεχνικό σκάφος με όνομα ''ΔΗΜΗΤΡΑ'' ΣΧ 1173 Α' με έναν επιβαίνοντα να αλιεύει, το οποίο κατά τη διαδικασία ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν των απαιτούμενων αδειών και ότι είχε δηλωθεί ως κλαπέν λίγες εβδομάδες νωρίτερα.
  Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού  Λιμεναρχείου Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ η λέμβος αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL