Έρευνες και εντοπισμός δύο αγνοούμενων αλιέων στον κόλπο Δόμβραινας - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στον Πόρο Κεφαλληνίας - Σύλληψη τριών αλλοδαπών στην Πάτρα και κατάσχεση Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στον Πόρο

 
Έρευνες και εντοπισμός δύο αγνοούμενων αλιέων στον κόλπο Δόμβραινας - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στον Πόρο Κεφαλληνίας -  Σύλληψη τριών αλλοδαπών στην Πάτρα και κατάσχεση Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στον Πόρο - Τραυματισμός αλιεργάτη στη Μύρινα
 
Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Ιτέας, Δόμβραινας και Κορίνθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό αγνοούμενου Α/Κ σκάφους ''ΕΛΕΝΗ'' αγνώστων λοιπών στοιχείων, με δύο επιβαίνοντες ηλικίας 77 και 60χρονών, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Δόμβραινας.
Στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό όχημα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ρ/Κ σκάφος  καθώς και ελικόπτερο του Π.Ν., όπου εντόπισε και περισυνέλεξε τους δύο αλιείς από τη βραχονησίδα Μακρονήσι. Στη συνέχεια τους μετέφερε στο Μαραθώνα, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του Ε.Κ.Α.Β. και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
 
                                                                                          *****
Προσάραξη Ι/Φ σκάφους σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στον Πόρο Κεφαλληνίας, πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου λιμένα Πόρου με τρεις (03) επιβαίνοντες.
Συγκεκριμένα, στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντόπισε το ανωτέρω σκάφος ακυβέρνητο στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το οποίο στη συνέχεια προσάραξε σε αβαθή και προσέκρουσε στον  λιμενοβραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
                                                                                        *****
Τρεις (03) αλλοδαποί ηλικίας 23, 45 και 47 ετών συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, διότι ο 23χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και ο 45χρονος ως συνοδηγός του, επεδίωξαν να μεταφέρουν τον 47χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. και το πλαστό έγγραφο.
 
                                                                                        *****
Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
 
    *****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μύρινας βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού 59χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος, κατά τη διαδικασία κατάπλου του σκάφους στον Άγιο Ευστράτιο.
Ο 59χρονος αλιεργάτης μεταφέρθηκε με το Α/Κ στην Μύρινα, όπου συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου, για περαιτέρω εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα πτέρνας.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL