Παραλαβή με ελικόπτερο Πολεμικής Αεροπορίας αλλοδαπού ασθενούς, μέλος πληρώματος από Φ/Γ πλοίο –

Παραλαβή με ελικόπτερο Πολεμικής Αεροπορίας αλλοδαπού ασθενούς, μέλος πληρώματος από Φ/Γ πλοίο – Ακυβερνησία Ε/Γ-T/Ρ σκάφους στη Σέριφο Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Πόρτο-Χέλι – Διακομιδή ασθενών

 

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα, από το Φ/Γ ''EGELANTIERSGRACHT'' σημαίας Ολλανδίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ΔΒΔ ν. Ικαρίας, με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας SUPER PUMA, 66χρονος αλλοδαπός μέλος του πληρώματος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Αεροδρόμιο Χίου, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, για αποκόλληση καταρτιού του Ε/Γ-Τ/Ρ “FREE SPIRIT” Ν.Π. 6099, ενώ βρισκόταν σε απόσταση δύο (02) ναυτικών μιλίων από την είσοδο του λιμανιού της Σερίφου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο, κατέπλευσε το Α/Κ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Σ. 1257, το οποίο ρυμούλκησε το “FREE SPIRIT” με ασφάλεια στο λιμένα Σερίφου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΟΦΙΑ” ΝΠ. 9338, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Πορτοχελίου.

Άμεσα στο σημείο, κατέπλευσε το Α/Κ “ΜΑΡΙΑ” Ν.Π.Χ. 189 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το “ΣΟΦΙΑ”, το οποίο στη συνέχεια κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα Πορτοχελίου και προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, από τους λιμένες Νάξου και Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν. Νάξου 62, 36χρονη και 82χρονος αντίστοιχα, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL