Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Πάτρα -

Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Πάτρα - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Εκτέλεση πλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με ελλιπή οργανική σύνθεση στην Κέρκυρα Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Αίγινα – Απαγόρευση απόπλου M/V πλοίου στη Νεάπολη Βοιών – Διακομιδή ασθενούς

 

Στη σύλληψη ενός 63χρονου διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 63χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε κρυμμένους στο χώρο του φορτίου, πέντε (05) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ο μεν κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο και ο δε ταξιδιωτικό έγγραφο χωρίς τις προβλεπόμενες διατυπώσεις, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Πλου με ελλιπή οργανική σύνθεση διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησε το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΛΕΝΗ'' Ν.Π. 9803, μεσημβρινές ώρες χθες, κατόπιν έκτακτου ελέγχου που διενήργησαν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Το ανωτέρω πλοίο είναι δρομολογημένο στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες χθες, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ'' Ν.Π. 9850 παρουσιάζει μικρή εισροή υδάτων από το σύστημα πηδαλιουχίας, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. πλησίον ν. Αίγινας, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή τυχόν συνδρομής το ιδιωτικό σκάφος ''ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ'' Τ. Α. 234 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το ''ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια σε ναυπηγείο της ν. Αίγινας προς αποκατάσταση της βλάβης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του M/V ''NORDIC BARENTS'' σημαίας Παναμά για αδυναμία άπαρσης της αριστερής του άγκυρας, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο Βατίκων, με είκοσι ένα (21) μέλη πληρώματος και κενό φορτίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 92χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL