Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μήθυμνα – Σύλληψη ημεδαπών και εντοπισμός μεταναστών στην Κω - Διάσωση προσφύγων στη Χίο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο και στη Σύρο – Διακομιδές ασθενών

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του 26χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ» ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλα Συκαμινέας, ενώ συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 55 και 46 ετών, για παράβαση των άρθρων 372 και 394 Π.Κ., προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Κω.
Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, ανεβρέθηκε εντός του χώρου αποσκευών  του εν λόγω οχήματος ένας (01) εξωλέμβιος κινητήρας, προερχόμενος από πνευστή λέμβο, από την οποία είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί είκοσι ένας (21) μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΤΙΓΚΑΚΙ» ν. Κω, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ο κινητήρας.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαπέντε (15) προσφύγων προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά ''ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑΣ'' Βροντάδου βόρεια λιμένος Χίου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. 
*****
Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Αιγαίου στο ύψος της  οδού Νεοφύτου Βάμβα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 33χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 43χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 43χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού “ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ” Ερμούπολης Σύρου, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 38χρονος συγκρούστηκε με έτερο δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 68χρονος, με αποτέλεσμα την πτώση και των δύο οδηγών στο οδόστρωμα .
Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου ο 38χρονος παρέμεινε για νοσηλεία ενώ ο 68χρονος εξήλθε.
Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου που διενεργεί την προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος οδηγούσε το ανωτέρω όχημα χωρίς να κατέχει την προβλεπόμενη άδεια ικανότητας οδήγησης.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
52χρονου από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ.,
75χρονης από το λιμένα Πάρου στο λιμένα  Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ'' Ν. Πάρου 77 και 
37χρονος από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα  Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν. Π. 10032. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL