Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ρέθυμνο – Συλλήψεις αλλοδαπών στο Ηράκλειο και στην Ηγουμενίτσα– Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου Δήμου Ρεθύμνου, όταν 37χρονος αλλοδαπός οδηγός δίκυκλου απώλεσε τον έλεγχο του οχήματος, έπεσε στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε.
Ο παθών διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου και νοσηλεύεται, ενώ κατόπιν διενέργειας αλκοοτέστ, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 18, 20 και 23 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβαση των ανωτέρω από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, επέδειξαν ο μεν 23χρονος δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, ο δε 18χρονος δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστά, ενώ ο 20χρονος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
*****
Στη σύλληψη τριών (02) αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 23 ετών καθώς και μίας (01) 23χρονης αλλοδαπής, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω 30χρονος σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε για τον  εαυτό του και για λογαριασμό των υπολοίπων πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας για την ύπαρξη μικρής έκτασης θαλάσσιας ρύπανσης, εντός πλωτού φράγματος τοποθετημένου πέριξ του Δ/Ξ πλοίου “ΣΛΟΠΣ” Ν.Π. 10178, το οποίο βρίσκεται ημιδιαλυμένο στο χερσαίο χώρο περιοχής  Βλύχας .
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι διαπίστωσαν ρύπανση από πετρελαιοειδή κατάλοιπα έμπροσθεν της παραλίας που βρίσκεται το εν λόγω πλοίο, σε ακτίνα δύο (02) μέτρων.
Η ρύπανση αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη χρήση απορροφητικών υλικών με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, ενώ  ακολούθησε έλεγχος στα ύφαλα του ανωτέρω Δ/Ξ  από ιδιώτη δύτη.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL