Εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα στο οποίο εμπλέκονται και βαθμοφόροι Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

Εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα στο οποίο εμπλέκονται και βαθμοφόροι Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών εξαρθρώθηκε, χθες βράδυ, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, μικτού κλιμακίου προσωπικού του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών και την Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, στην περιοχή «ΦΤΕΛΙΑ» Θεσπρωτίας και ακολούθως στις ακτές της Κέρκυρας.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνεχούς παρακολούθησης και ερευνών διαπιστώθηκε, ότι στο κύκλωμα μετείχαν ενεργά δύο (02) βαθμοφόροι του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., (Επικελευστές Λ.Σ.) 35 και 36 ετών αντίστοιχα, υπηρετούντες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς και τρεις (03) αλλοδαποί 35, 22 και 29 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες και έχουν συλληφθεί.

Η μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών γινόταν από την Αλβανία με την εισαγωγή αυτών στις ακτές Σαγιάδας Ηπείρου και στην συνέχεια στις ακτές της Κέρκυρας. Οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς συνελήφθησαν στις ακτές Σαγιάδας Ηπείρου, ενώ ένας 24χρονος αλλοδαπός που διέφυγε την σύλληψη στην περιοχή «ΑΛΥΚΕΣ» Κέρκυρας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τρεις (03) σάκοι, οι οποίοι περιείχαν πενήντα έξι (56) δέματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους πενήντα εννέα κιλών και τριακοσίων εβδομήντα οκτώ γραμμαρίων (59,378 κιλών), ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι εν λόγω συλληφθέντες βαθμοφόροι του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Φωτογραφίες των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL