Ενημέρωση αναφορικά με την εικόνα του Σαρωνικού κόλπου από την επιχείρηση απορρύπανσης – Σταδιακή ολοκλήρωση του καθαρισμού των παραλιών σε Άλιμο και Ελληνικό

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου – Θεατράκι – Γερμανικός Μώλος συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και των βράχων από μέλη ιδιωτικών συνεργείων, αποτελούμενα από εκατόν δεκαοκτώ (118) άτομα συνολικά, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα. Στην περιοχή Θεατράκι επιχείρησαν δέκα (10) δύτες συνολικά προς καθαρισμό του βυθού, ενώ πρόκειται να ενισχυθεί η περιοχή και με επιπλέον δύτες τις επόμενες ημέρες. Η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή βελτιώνεται καθημερινά, ενώ παράλληλα διενεργούνται τακτικές περιπολίες για έλεγχο των ακτών.

Στις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, πλην των περιοχών του Ιππόκαμπου και του Αγίου Αλεξάνδρου, όπου οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών συνεχίστηκαν εντατικά από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας τριάντα ενός (31) ατόμων και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, έχουν ολοκληρωθεί στις μαρίνες οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών με μηχανικά μέσα από άτομα της αναδόχου εταιρείας. Στην εγκατάσταση ''Αστέρας Γλυφάδας'' πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ, όπου η κατάσταση παρουσιάζεται καθημερινά βελτιωμένη, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες καθαρισμού των ακτών από επτά (07) άτομα, μέλη ιδιωτικού συνεργείου, ενώ τέσσερις (04) δύτες επιχείρησαν για τον καθαρισμό του βυθού.

Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες απορρύπανσης, έχει κατατεθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες σχέδιο για την ανέλκυση του ναυαγίου του ''ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ'', η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος γνωρίζεται ότι στην επιχείρηση απορρύπανσης συνέδραμαν δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα (01) ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.

 

Κατηγορία:


Wildcard SSL