Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μυτιλήνη - Απαγόρευση απόπλου λόγω μηχανικής βλάβης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη Πλοιάρχου Δ/Ξ πλοίου στο Κερατσίνι - Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μυτιλήνη - Απαγόρευση απόπλου λόγω μηχανικής βλάβης Ε/Γ-Ο/Γ  πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη Πλοιάρχου Δ/Ξ πλοίου στο Κερατσίνι - Διακομιδή ασθενούς 
 
        Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα δύο (62) προσφύγων και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
          Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 33χρονος χειριστής της λέμβου, φερόμενος ως ο διακινητής των εν λόγω αλλοδαπών.
  Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.
 
*****
   Ενημερώθηκε,πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» Ν.Π. 10647 το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα για Ηγουμενίτσα, με εξήντα οκτώ (68) επιβάτες και τριάντα δύο (32) οχήματα, για διαπίστωση μηχανικής βλάβης.
  Το Ε/Γ-Ο/Γ κατέπλευσε στο λιμένα Ηγουμενίτσας με μειωμένη ταχύτητα και προσέδεσε με ασφάλεια, αποβιβάζοντας τους επιβάτες του, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Ηγουμενίτσας διαπιστώθηκε η ανωτέρω βλάβη.
 Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το επόμενο δρομολόγιό του για Παξούς παρέμεινε ανεκτέλεστο.
 
                                                                               *****
   Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα,ο Πλοίαρχος του Δ/Ξ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΙ'' Ν.Π. 11643 μετά από διενέργεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα Καρβουνόσκαλας Κερατσινίου, από κλιμάκιο στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
   Συγκεκριμένα και επί του πλοίου, διαπιστώθηκε η εκτέλεση εργασιών αποσκωρίωσης  με την χρήση ηλεκτρικού τριβείου και ματσακονιού χωρίς την έκδοση της προβλεπόμενης άδειας εργασιών από την αρμόδια Λιμενική Αρχή, ενώ παράλληλα ο εκτελών τις εργασίες δεν ήταν μέλος του πληρώματος αλλά εξωτερικός φύλακας του πλοίου. Επιπλέον επί του πλοίου δεν είχε τοποθετηθεί από τον Πλοίαρχο το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας.
   Διενεργείται προανάκριση από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
                                                                                *****
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η διακομιδή δύο ασθενών, μίας 88χρονης από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου και μίας 51χρονης από το λιμένα Σκιάθου, αμφότερες προς το λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL