Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Καλαμάτα – Προσάραξη Τ/Ρ-Ε/Π σκάφους στην Αίγινα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπής στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενούς

Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Καλαμάτα – Προσάραξη Τ/Ρ-Ε/Π σκάφους στην Αίγινα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπής στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Καλαμάτας και Γυθείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ “ΑΛΤΑ” σημαίας Τανζανίας, με έναν (01) ημεδαπό και εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά “ΑΚΡ.ΤΑΙΝΑΡΟΥ”.
Άμεσα στο σημείο μετέβη το Α/Κ”ΜΙΧΑΗΛ” Ν.Κ. 316, στο οποίο επέβαινε και στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, ενώ με τη συνδρομή του Ρ/Κ “CHRISTOS XIII” Ν.Π. 11508, το “ΑΛΤΑ” ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Καλαμάτας, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για προσάραξη σε αβαθή του Τ/Ρ-Ε/Π Ι/Φ “CHRISMAR” σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν.Αίγινας. 
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας πως οι δύο (02) επιβαίνοντες, είχαν εξέλθει του σκάφους με τη χρήση βοηθητικής λέμβου, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CHRISMAR” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
     *****
 
Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, ένας 57χρονος ημεδαπός, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, καθώς είχε ως συνεπιβάτιδά του σε δίκυκλο όχημα, μία 32χρονη αλλοδαπή, η οποία είχε απόφαση περιορισμού απομάκρυνσης από τη ν. Λέσβο.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω δίκυκλο όχημα.
 
    *****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032 , 8χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL