Σύλληψη αλλοδαπής για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Σάμο – Κλοπές σε ερασιτεχνικά σκάφη και σύλληψη δράστη στη Χαλκίδα–Διακομιδή ασθενούς

Σύλληψη αλλοδαπής για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Σάμο – Κλοπές σε ερασιτεχνικά σκάφη και σύλληψη δράστη στη Χαλκίδα–Διακομιδή ασθενούς
 
Στη σύλληψη μίας 25χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Σάμου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον οικείο λιμένα,  βρέθηκαν  στην χειραποσκευή της ανωτέρω, διακόσια τριάντα εννέα (239) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών καθώς και δεκαεννέα (19) συσκευασίες των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εν λόγω ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, τρία (03) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν εβδομήντα ευρώ (1170€).
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 39χρονου ημεδαπού προέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.
Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ερασιτεχνικού συλλόγου αλιέων Αλωνακίου όρμου Αγίου Στεφάνου αναφορικά με την κλοπή, από άγνωστους δράστες, μπαταριών και δεξαμενών καυσίμων από ερασιτεχνικά σκάφη τα οποία ελλιμενίζονται στον εν λόγω αλιευτικό σύλλογο. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αναζητήθηκε ο δράστης, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην περιοχή «Κολυμβητήριο Χαλκίδας».
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ι» Ν. Ιθάκης 461, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, 65χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL