Ενημέρωση αναφορικά με την εικόνα του Σαρωνικού κόλπου από την επιχείρηση απορρύπανσης – Σταδιακή ολοκλήρωση του καθαρισμού των παραλιών όλων των περιοχών

Ενημέρωση αναφορικά με την εικόνα του Σαρωνικού κόλπου από την επιχείρηση απορρύπανσης – Σταδιακή ολοκλήρωση του καθαρισμού των παραλιών όλων των περιοχών
 
Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής: 
Στη Σαλαμίνα,  και συγκεκριμένα στην περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Αγίου Νικολάου – Θεατράκι – Γερμανικός Μώλος συνεχίστηκαν με εντατικό ρυθμό οι προσπάθειες καθαρισμού των ακτών και των βράχων με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα από εκατόν είκοσι πέντε (125) άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικών συνεργείων. Επίσης, στην περιοχή Θεατράκι συνέχισαν να επιχειρούν δέκα (10) δύτες προς καθαρισμό του βυθού. Η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζει σαφή βελτίωση, αναμένεται ολοκλήρωση των εργασιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ειδικά στην περιοχή της Κυνόσουρας οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Διενεργούνται, παράλληλα, τακτικές περιπολίες για έλεγχο των ακτών.
Στις παραλίες του Δήμου Ελληνικού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, πλην της περιοχής της μαρίνας Αγ. Κοσμά, όπου επιχείρησαν εντατικά τριάντα έξι (36) άτομα, προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας, προς καθαρισμό των βράχων και των ακτών. Αναμένεται ολοκλήρωση των εργασιών τις επόμενες ημέρες. Στην περιοχή του Ιππόκαμπου και του Αγίου Αλεξάνδρου έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες.
Αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, στην εγκατάσταση ''Αστέρας Γλυφάδας'' πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ, συνεχίστηκε από έξι (06) άτομα, μέλη ιδιωτικού συνεργείου, ο καθαρισμός των ακτών. Η κατάσταση παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση. Στις λοιπές περιοχές οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών έχουν ολοκληρωθεί.
Τέλος γνωρίζεται ότι στην επιχείρηση απορρύπανσης συνέδραμαν δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα (01) ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας. 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό των παραλιών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 

Κατηγορία:


Wildcard SSL