Προσάραξη Φ/Γ «CAFER DEDE» σημαίας Ν. Μάρσαλ στην Σύρο

Προσάραξη Φ/Γ «CAFERDEDE» σημαίας Ν. Μάρσαλ στην Σύρο - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα

Ενημερώθηκε, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από ιδιώτη,  για περιστατικό προσάραξης τουΦ/Γ «CAFERDEDE» σημαίας Ν. Μάρσαλ, σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή «Μέγας Γυαλός» νότια της ν. Σύρου.

Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν περιπολικό όχημα και πλωτό απορρυπαντικό Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και το Ρ/Κ «ΚΕΡΒΕΡΟΣ» Ν.Σύρου 967 προς παροχή βοήθειας. Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, στο πλοίο επιβαίνουν 19 αλλοδαποί μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους και δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Αλίαγα της Τουρκίας με προορισμό το  Σαλέρνο Ιταλίας, μεταφέροντας εμπορευματοκιβώτια.

Η Λιμενική Αρχή Σύρου, απαγόρευσε τον απόπλου του εν λόγω Φ/Γ, μέχρι αποκόλλησής του και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

=====================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του Νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 38χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο) και ο 38χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του.

Οι ανωτέρω συλληφθέντες διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού στο χώρο του φορτίου, που αποτελούνταν από κενά ράφια μεταφοράς λουλουδιών, πρόχειρα κρυμμένους τέσσερις (04) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.  

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL