Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα –

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κάλυμνο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ένας 33χρονος αλλοδαπός ως άμεσος συνεργός στην απόπειρα παράνομης εξόδου μίας 24χρονης αλλοδαπής, για λογαριασμό της οποίας κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, και την οποία συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της με το ως άνω πλοίο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Δ-Τ/Χ ''ΟΥΡΙΟΣ'' Τ.Ρ. 608 Α΄ σε βραχώδη ακτή της ν. Μακρόνησου.

Στο σημείο έσπευσε το Ι/Δ-Τ/Χ ''ΣΗ ΣΟΣ'' Τ.Λ. 325, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος καθώς και τους δύο (02) μοναδικούς επιβαίνοντες αυτού στη ξηρά, καλά στην υγεία τους, ο οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λαυρίου.

Σύμφωνα με δήλωση των ανωτέρω, είχαν μεταβεί με το ως άνω σκάφος στη ν. Μακρόνησο, πρωινές χθες, για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας, όταν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αυτό παρασύρθηκε και προσάραξε σε βραχώδη ακτή, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, ενώ το ''ΟΥΡΙΟΣ'' παραμένει ασφαλώς προσδεδεμένο στη ν. Μακρόνησο.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της οδού Πόθιας στη χερσαία ζώνη Καλύμνου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 34χρονο, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω ανατροπής υπήρξε τραυματισμός του οδηγού, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο προς Άγιο Ευστράτιο – Μύρινα – Καβάλα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Μύρινας.

Από το ανωτέρω πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν δύο (02) επιβάτες, ενώ στο λιμένα του Αγίου Ευστρατίου δεν ανέμενε κανείς προς επιβίβαση.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL