Εντοπισμός προσφύγων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο – Σύλληψη διακινητή παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα

Εντοπισμός προσφύγων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο – Σύλληψη διακινητή παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
 
Στον εντοπισμό δεκαεννέα (19) προσφύγων και τη σύλληψη του 21χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, στην ευρύτερη θαλάσσια και χερσαία περιοχή ανατολικά ν.Σάμου.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν στις περιοχές “ΚΕΡΒΕΛΗ” και  “ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ”, συνολικά δεκαεννέα (19) πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί από ταχύπλοο σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Ο 21χρονος χειριστής της πνευστής λέμβου, συνελήφθη, ενώ οι δεκαεννέα (19) πρόσφυγες, μεταφέρθηκαν στη Σάμο.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 61χρονου διακινητή παράνομων αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής,  εντοπίστηκε ο ανωτέρω, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, να μεταφέρει κρυμμένο στην καμπίνα του τράκτορα και συγκεκριμένα στην κλίνη που βρίσκεται πίσω και πάνω από τη θέση του οδηγού, σκεπασμένο με ρούχα, έναν 23χρονο αλλοδαπό. Επίσης εντοπίστηκαν, καθ΄ υπόδειξη του οδηγού και πρόχειρα κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου, δύο έτεροι (02) αλλοδαποί με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα, δύο (02) κινητά καθώς και το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ (250,00€).
 
*****
 
 
Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL