Επικάθιση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κω – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών ναυτικών στη Θεσσαλονίκη

 Επικάθιση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κω – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών ναυτικών στη Θεσσαλονίκη
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό  εισροής υδάτων στο πρυμναίο τμήμα του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΡ'' Ν. Κω 05, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο λιμένα Μανδρακίου Κω, χωρίς επιβαίνοντες.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω προς απάντληση των υδάτων, η οποία όμως, λόγω της μεγάλης ταχύτητας εισροής, δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα το σκάφος να επικαθήσει στο βυθό.
Από το περιστατικό προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή  έκτασης περίπου 200m2 κατά μήκος του κρηπιδώματος, η οποία αντιμετωπίστηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού, ενώ έχουν ήδη αναληφθεί ενέργειες ανέλκυσης του ''ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΡ''.
 
*****
 
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ναυτικών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PARIS MOU στο Φ/Γ ''ABALONE'' σημαίας Σιέρα Λεόνε, στο οποίο οι ανωτέρω είναι ναυτολογημένοι, διαπιστώθηκε ότι  κατείχαν και επέδειξαν πλαστά πιστοποιητικά ναυτικής ικανότητας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, ενώ το πλοίο κρατείται μέχρι αποκατάστασης των παρατηρήσεων.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL