Πτώση Ι.Χ.Ε. στη θάλασσα στη Λευκάδα

Πτώση Ι.Χ.Ε. στη θάλασσα στη Λευκάδα – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα - Έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου στη Νέα Μηχανιώνα – Μεταφορά ασθενών

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΣΤΡΟ» Λευκάδας.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι Ι.Χ.Ε. όχημα παρεκτράπηκε της πορείας του με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα.

Στο ανωτέρω όχημα επέβαιναν δύο (02) άτομα τα οποία εξήλθαν μόνοι τους.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το ανωτέρω όχημα ανελκύστηκε στην ξηρά με τη βοήθεια  δύτη και γερανοφόρου οχήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

===========================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 30χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 47χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι μετέφεραν εντός του οχήματος τέσσερις (04) αλλοδαπούς και κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

===========================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον νέο λιμένα Πατρών από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 49χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι μετέφερε κρυμμένο στο χώρο αποσκευών του οχήματος έναν (01) αλλοδαπό, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στον νότιο λιμένα Πατρών από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας /Τμήματος Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, μία 25χρονη αλλοδαπή και ένας 39χρονος αλλοδαπός διότι παρείχαν άμεση συνέργεια, σε έναν 26χρονο αλλοδαπό να εξέλθει παράνομα από την χώρα, συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας μαζί του, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Τέλος, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ΙΧΕ όχημα καθώς και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

===========================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοπράτησης Ιχθυόσκαλας Δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, σε ψυκτικό θάλαμο αυτής,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, είκοσι ένα (21) κιλά ιχθείς του είδους τσιπούρα, υπολειπομένων διαστάσεων 15-18 εκ. (αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.).

Επίσης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην ιχθυόσκαλα Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης αλιευμάτων από φορτηγό ψυγείο όχημα, βεβαιώθηκαν τρεις (03) διοικητικές παραβάσεις σε κυβερνήτες αλιευτικών σκαφών διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν α) δεκατέσσερα (14) κιλά ιχθύων του είδους πεσκανδρίτσα μικρού βάρους 250-300 γραμμάρια ανά τεμάχιο, β) δεκαοχτώ (18) κιλά ιχθύων του είδους πεσκανδρίτσα μικρού βάρους 200-300 γραμμάρια ανά τεμάχιο, γ) σαράντα (40) κιλά ιχθύων του είδους πεσκανδρίτσα μικρού βάρους 250-300 γραμμάρια ανά τεμάχιο.

Τέλος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην ιχθυόσκαλα Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης αλιευμάτων από φορτηγό ψυγείο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (06) κιλά ιχθείς του είδους μπακαλιάρος, υπολειπομένων διαστάσεων 16-18 εκ. (αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.).

Προανακρίσεις, διενεργούνται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας, ενώ τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

===========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκαν βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Ανάφης  στο λιμάνι της Θήρας, με το Τ/Χ «ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ» Τ.Ν. 99, ένας 14χρονος και ένας 72χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL