Π. Κουρουμπλής: «Οι Έλληνες εφοπλιστές κατόρθωσαν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία»

Στο 10ο ναυτιλιακό συνέδριο της εφημερίδας Maritime Economies, παρευρέθη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, στην ομιλία του, έκανε ειδική αναφορά στην προσφορά του ελληνικού εφοπλιστικού κλάδου, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Όπως δήλωσε «οι Έλληνες εφοπλιστές κατόρθωσαν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία, και κατέχουν την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, περισσότερα από 600 πλοία κατασκευάζονται σε μεγάλα ναυπηγεία».

Όπως επεσήμανε ο κύριος Κουρουμπλής, η ναυτική εκπαίδευση είναι πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί από τον IMO να δημιουργηθεί παράρτημα του στην Ελλάδα, ξεκίνησε συνεργασία μεταξύ Ναυτικών Σχολών με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, και ξεκίνησε διάλογος με το υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση των ΕΠΑΛ ναυτικής εκπαίδευσης.

Η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, όπως τόνισε ο κύριος Κουρουμπλής, θα ενισχύσει «τη φήμη του καλού Έλληνα καπετάνιου, και του καλού Έλληνα μηχανικού, και ο κλάδος θα βοηθήσει στη μείωση της ανεργίας».

Ο κύριος Κουρουμπλής, ανέφερε ότι με το νέο σύστημα leasing έχουν επιλυθεί τα γραφειοκρατικά προβλήματα, που έκαναν δύσκολη τη διαδικασία εγγραφής και υπαγωγής στην ελληνική σημαία, ενώ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πλέον άλλαξαν τα πράγματα, και τα χρήματα που δαπανούνται εξυπηρετούν τους κατοίκους, και όχι τους επιχειρηματίες».

Άλλος ένας στόχος του υπουργείου, όπως σημείωσε ο κύριος Κουρουμπλής, είναι η ενεργοποίηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL