Λειτουργία κινητής γέφυρας πορθμού Ευρίπου

Λειτουργία κινητής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Απαγόρευση απόπλου στο Ε/Γ-Ο/Γ « ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ Ι » στη Ρόδο – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Μύτικα Αιτ/νιας και θάνατος του οδηγού του

Η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας ενημερώθηκε ότι κατά τη διάρκεια λειτουργίας (άνοιγμα) της κινητής γέφυρας του πορθμού Ευρίπου, χθες, παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα τη μη πραγματοποίηση της αναφερόμενης διαδικασίας.

Η γέφυρα παραμένει κλειστή για τη ναυσιπλοΐα μέχρι την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος.

=======================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ Ι» Ν.Π. 10744 ότι έσπασε εξάρτημα του φρένου της αριστερής άγκυρας, ενώ το πλοίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Ρόδου.

Άμεσα μετέβη στο πλοίο Κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου, το οποίο διαπίστωσε συγκόλληση και ενίσχυση της βάσης του φρένου του βαρούλκου της αριστερής άγκυρας.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ Ι» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά, από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

=======================

Η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, για πτώση οχήματος στη θαλάσσια περιοχή Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, κοντά σε ιχθυοκαλλιέργειες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ κατέπλευσε και πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με δύτη, ο οποίος διαπίστωσε την ύπαρξη στη θάλασσα φορτηγού οχήματος ιδιωτικής χρήσης, χωρίς όμως τον οδηγό.

Ο 35χρονος οδηγός του οχήματος είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο Κέντρο Υγείας Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Νεκροψία – νεκροτομή πρόκειται να διενεργηθεί από το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL