Παροχή βοήθειας σε κινδυνεύον άτομο στη θάλασσα στο Πέραμα

Παροχή βοήθειας σε κινδυνεύον άτομο στη θάλασσα στο Πέραμα - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και των διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα – Κατάσχεση αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα δημοσίου Νέας Μηχανιώνας

Βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Περάματος ενημερώθηκε ότι στη θαλάσσια περιοχή ΑΡΜΟΥ Περάματος υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα ο οποίος καλούσε σε βοήθεια.

Προσωπικό της Λιμενικής Αρχής έσπευσε στο σημείο διαπιστώνοντας πως μεταξύ των πλαγιοδετημένων πλοίων υπήρχε στη θάλασσα άνδρας ο οποίος λόγω του ψύχους δεν μπορούσε να κολυμπήσει, αλλά ούτε και να συγκρατήσει το σωσίβιο που του δόθηκε.

Ο ανωτέρω άνδρας ανασύρθηκε από βαθμοφόρο Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα και τον μετέφερε στον προβλήτα. Ακολούθως, έχοντας τις αισθήσεις του  παρελήφθη από  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ για παροχή πρώτων βοηθειών.

Πρόκειται για 46χρονο φύλακα πλοίου, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα κατά δήλωσή του, στην προσπάθειά του να φτάσει μέχρι το πλοίο που εργαζόταν.  

=================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στέλεχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, 30χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι μετέφερε κρυμμένους στην καμπίνα του φορτηγού επτά (07) αλλοδαπούς στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα / επικαθήμενο, 41χρονος ημεδαπός οδηγός διότι μετέφερε κρυμμένο εντός της καμπίνας του εν λόγω οχήματος 15χρονο αλλοδαπό στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία και για τα δύο περιστατικά, ενώ κατασχέθηκαν τα φορτηγά οχήματα.  

=================

Πρωινές ώρες σήμερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής στην ιχθυόσκαλα δημοσίου Νέας Μηχανιώνας σε εταιρεία εμπορίας ιχθύων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δέκα τέσσερα (14) κιλά μπακαλιάροι, υπολειπομένων διαστάσεων 16-18 εκ. (αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.).

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, ενώ τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL