Θάνατος αλλοδαπού στη θαλάσσια περιοχή «ΚΙΟΤΑΡΙΟΥ» Ρόδου

Θάνατος αλλοδαπού στη θαλάσσια περιοχή «ΚΙΟΤΑΡΙΟΥ» Ρόδου – Θάνατος επιβάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» - Ημιβύθιση Ι/Φ σκάφους στην Τήλο

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για αγνοούμενο 43χρονο αλλοδαπό ο οποίος είχε μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή «ΚΙΟΤΑΡΙΟΥ» νότιας Ρόδου, για κολύμβηση.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από στεριά με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ, από θάλασσα με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς και από αέρα  με ελικόπτερο SuperPuma.

Ο 43χρονος εντοπίστηκε από το SuperPumaκαι περισυνελέγη, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, από το ναυαγοσωστικό σκάφος, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

=================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» Ν.Π. 11479, ότι 53χρονος αλλοδαπός επιβάτης, ο οποίος συνοδευόταν από ιατρό, απεβίωσε.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ραφήνας, ο 53χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη  στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

=================

Πρωινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκε από προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Τήλου, ότι το Ι/Φ σκάφος «G. SAFIR» σημαίας Τουρκίας το οποίο βρισκόταν  πλαγιοδετημένο στο λιμένα «ΛΙΒΑΔΙΩΝ» Τήλου, ημιβυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το ανωτέρω σκάφος είχε κατασχεθεί από την οικεία Λιμενική Αρχή για μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Από την ημιβύθιση προκλήθηκε μικρής έκτασης ρύπανση, ιριδίζουσας μορφής αυτοδιαλυόμενη και τοποθετήθηκε περιμετρικά του σκάφους απορροφητικό φράγμα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Τήλου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL