Συνέχεια ενημέρωσης για τις συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στα Χανιά και στο Ηράκλειο την 30/01/2018 –

Συνέχεια ενημέρωσης για τις συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του  Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στα Χανιά και στο Ηράκλειο την 30/01/2018  – Κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση και συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη – Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στην Καβάλα
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τις συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στα Χανιά και το Ηράκλειο την 30/01/2018, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών ανέρχεται στις είκοσι μία χιλιάδες εννιακόσια τριάντα επτά ευρώ και ενενήντα έξι λεπτά (21.937,96 €).
 
*****
 
Δύο χιλιάδες εκατόν τριάντα οχτώ κιλά και τετρακόσια γραμμάρια (2.138,4 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Συγκεκριμένα, τα ανωτέρω στελέχη εντόπισαν στις εκβολές Δέλτα του ποταμού Έβρου και συγκεκριμένα στην περιοχή ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'', δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα στα οποία οι οδηγοί - ιδιοκτήτες τους μεταφόρτωναν σάκους με όστρακα από δύο (02) λέμβους, τύπου μπλάβας, οι χειριστές των οποίων αποπειράθηκαν να διαφύγουν της σύλληψής τους.
Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκαν οι ενενήντα οχτώ (98) συνολικά σάκοι, διαπιστώθηκε πως περιείχαν όστρακα του είδους ''αχιβάδα'' και ''τελλίνα'', συνολικού βάρους δύο χιλιάδων εκατόν τριάντα οχτώ κιλών και τετρακοσίων γραμμαρίων (2.138,4 kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο (02) οδηγοί και οι (02) χειριστές, ενώ κατασχέθηκαν τα οχήματα, οι λέμβοι καθώς και η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων.
 
*****
 
Το μέτρο της απαγόρευσης απόπλου επιβλήθηκε στο Φ/Γ ''RAINBOW-H'' σημαίας Σιέρρα Λεόνε, από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο ανωτέρω πλοίο από επιθεωρητή M.O.U. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η πλαστότητα των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας δύο (02) αλλοδαπών μελών του πληρώματος.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL