Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στην Πάρο – Σύλληψη ημεδαπής και αλλοδαπής για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών στη Χίο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα  – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και στη Σαλαμίνα

Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στην Πάρο –  Σύλληψη ημεδαπής και αλλοδαπής για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών στη Χίο -        Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα  – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και στη Σαλαμίνα - Εντοπισμός τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας στη Σαλαμίνα 
 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου, ότι 40χρονος είχε μεταβεί, πρωινές ώρες, για αλιεία με το ερασιτεχνικό του σκάφος «ΠΑΡΟΔΙΑ» Σ. Πάρου 203 στην βραχονησίδα «ΜΕΡΜΥΓΚΑ »  και έκτοτε αγνοείται.
Άμεσα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και απέπλευσε για την περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ περιπολικό όχημα βοήθησε στις έρευνες από ξηράς.
Το ΠΛΣ εντόπισε και περισυνέλεξε τον 40χρονο, καλά στην υγεία του, από την βραχονησίδα «ΜΕΡΜΥΓΚΑ» και τον μετέφερε στο λιμάνι της Πάρου.  
Κατά δήλωση του ανωτέρω, το σκάφος του ξέσυρε και παρασύρθηκε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στην βραχονησίδα.
*****
Μία 48χρονη και μία αλλοδαπή γυναίκα συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, διότι σε γενόμενο έλεγχο στη χερσαία ζώνη του οικείου λιμένα στο Ι.Χ.Ε. όχημα που επέβαιναν, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο (02)  αλλοδαπούς οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, με σκοπό να διευκολύνει την μεταφορά τους στο εσωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 31 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης,  Μία 20χρονη αλλοδαπή συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ – ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκε νεκρή  πρωινές ώρες χθες, στην παραλία χοντρή άμμος Δήμου Νοτίου Πηλίου  Ν.Μαγνησίας.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικερών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ – ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκε νεκρή  μεσημβρινές ώρες χθες, στην περιοχή Ρέστη Σαλαμίνος .
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες από τα στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, τραυματισμένη, στη θαλάσσια περιοχή Βουκαρίου Σαλαμίνας. Η χελώνα παραδόθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Αρχελών, προκειμένου να αναλάβει την περίθαλψή της.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL