Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μήθυμνα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στη Σκόπελο – Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Ζάκυνθο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Λειψούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μήθυμνα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στη Σκόπελο – Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Ζάκυνθο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Λειψούς  
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι επτά (27) αλλοδαπών και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συυκαμινέας και στη σύλληψη του 41χρονου χειριστή της λέμβου, φερόμενου ως διακινητή.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” Ν.Π.11061, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε από λιμένα Σκοπέλου προς λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου. 
Το ανωτέρω πλοίο το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλόννησο για Σκόπελο – Γλώσσα – Σκιάθο – Βόλο, κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στο λιμάνι της Γλώσσας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εξήντα τρεις (63) επιβάτες του. 
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ”, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν στα επόμενα λιμάνια θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 12207, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Κυλλήνης, ότι 53χρονη επιβάτιδα έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε στο λιμένα Ζακύνθου, όπου η ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για προληπτικούς λόγους, ενώ το “ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” απέπλευσε για συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λειψών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR DELOS'' Ν.Π. 12082, για αδυναμία προσέγγισης στον λιμένα Λειψών, προερχόμενο από λιμένα Λακκί Λέρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνέχιζε το δρομολόγιό του για το λιμένα Πάτμου.
Από το ανωτέρω πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν οκτώ (08) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε., ενώ στο λιμένα Λειψών ανέμεναν προς επιβίβαση δεκαεπτά (17) επιβάτες, ένα (01) Ι.Χ.Ε. και ένα (01) Φ/Γ.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL