Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στην Κω – Θάνατος ημεδαπού άνδρα στην Κέρκυρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη

Στον εντοπισμό τριάντα εννέα (39) προσφύγων και στη σύλληψη του 26χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραθαλάσσια περιοχή Ψαλιδίου ν. Κω. Άμεσα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν στην περιοχή όπου εντόπισαν σαράντα (40) αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ κατόπιν διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι διακινητής των υπολοίπων καθώς και χειριστής της λέμβου ήταν ο 26χρονος αλλοδαπός.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας ότι 47χρονος ημεδαπός, είχε μεταβεί για ψάρεμα στην περιοχή Φαληράκι Κέρκυρας, βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας και έκτοτε αγνοείται.
Άμεσα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας μετέβησαν στην περιοχή, ενώ περιπολικά σκάφη και σκάφη της Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών ξεκίνησαν έρευνες από θαλάσσης.
Η σορός εντοπίστηκε πλησίον της προβλήτας του ΠΟΙΑΘ Κέρκυρας και περισυνελέγη από στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στην ξηρά και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Κέρκυρας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διαδικασία διενέργειας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας.
*****
Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη, όταν ενοικιαζόμενο Ε.Δ.Χ. όχημα με οδηγό έναν 21χρονο αλλοδαπό συγκρούστηκε με  Δ/Κ μοτοποδήλατο που οδηγούσε ένας   48χρονος.
Ο 48χρονος οδηγός του μοτοποδηλάτου στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανετράπη επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ κατά τον έλεγχο των εγγράφων κυκλοφορίας διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια ικανότητας οδήγησης. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις κατά του οδηγού και ιδιοκτήτη του ανωτέρω ενοικιαζόμενου οχήματος.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL