Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στη Μονεμβάσια – Αποβίβαση ασθενούς από M/V πλοίο στην Πύλο – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών και Μονεμβάσιας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Φ/Γ πλοίου “NEW GEMINI” σημαίας Μάλτας, με δώδεκα (12) αλλοδαπούς πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου «ΚΑΜΗΛΙ».
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ «CHRISTOS XXXXIV» το οποίο ξεκίνησε την ρυμούλκηση του Φ/Γ πλοίου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. 
Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Νοβοροσίσκ Ρωσίας με προορισμό το λιμάνι Ράντες Τυνησίας, έμφορτο με 5200 ΜΤ σιτηρά. 
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πύλου, για περιστατικό ασθένειας 34χρονου, μέλος του πληρώματος του M/V πλοίου SEMINOLE σημαίας Μάλτας .
Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε στον όρμο Ναβαρίνου και ο ανωτέρω ασθενής παρελήφθη από τη λάντζα «ΣΑΝΤΙΝΟ» Ν.Π. 34 και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Πύλου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  55χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL