Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα – Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα – Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα  
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) αλλοδαπών προέβη, πρώτες  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'', καθώς και στη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε. 
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΜΗΘΥΜΝΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον  Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛΥΡΟΣ” Ν.Χ. 31, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Πειραιά με προορισμό το λιμένα Σούδας, για περιστατικό ασθένειας 53χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος.
Το πλοίο επέστρεψε στο λιμένα Πειραιά, όπου η 53χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο “ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ” Βούλας, ενώ το “ΕΛΥΡΟΣ” απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου.
 
*****
 
Στη σύλληψη μιας 25χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του  Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL