Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Σύλληψη διακινητή αλλοδαπού και του άμεσου συνεργού του στην Ηγουμενίτσα –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη  – Σύλληψη διακινητή αλλοδαπού και του άμεσου συνεργού του στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη για άμεση συνέργεια σε παράνομο αλλοδαπό στην Πάτρα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Βόλο
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα οκτώ (58) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
***** 
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, καθώς και του 50χρονου αλλοδαπού άμεσου συνεργού του.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη το Γραφείου Ασφαλείας με τη συνδρομή στελεχών Π.Ο.ΔΙ.Ν. στην πύλη εισόδου και εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 22χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος καθώς και ο ανωτέρω 50χρονος ως συνοδηγός, μετέφεραν από κοινού μία 17χρονη αλλοδαπή, η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού άμεσου συνεργού αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε μία 22χρονη αλλοδαπή να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας με την άμεση συνέργεια του ανωτέρω 19χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τη συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της με το ως άνω πλοίο, ενώ κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
***** 
Μία (01) θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ – ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκε νεκρή, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή κεντρικής προβλήτας λιμένα Βόλου.
Από τη Λιμενική Αρχή Βόλου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL