Εντοπισμός και περισυλλογή παράνομων μεταναστών δυτικά της Λευκάδας

Εντοπισμός και περισυλλογή παράνομων μεταναστών  δυτικά της Λευκάδας – Αερομεταφορά αλλοδαπού Ναυτικού

Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι 35 ν.μ. δυτικά της Λευκάδας, υπάρχει  σκάφος σε δυσχερή θέση, στο οποίο επιβαίνει  άγνωστος αριθμός παράνομων μεταναστών.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές ενώ έσπευσαν στην περιοχή δύο πλωτά σκάφη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον Φ/Γ πλοίο και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο και εντόπισε ακυβέρνητο το εν λόγω σκάφος.

Επί του Ι/Φ «ΤΡΟΠΙΚ» Ν.Π. 5679 επέβαιναν συνολικά πενήντα τέσσερις (54) αλλοδαποί, διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο παραπλέον Φ/Γ πλοίο «ΕΛΕΝΗ Κ. ΙΙ» Ν.Π. 1128.

Το «ΕΛΕΝΗ Κ. ΙΙ», ρυμουλκώντας το Ι/Φ και συνοδευόμενο από τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πρέβεζας.

 Οι ανωτέρω αλλοδαποί, σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Λυγιάς, όπου τους χορηγήθηκαν τρόφιμα και ρούχα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ενώ το Ι/Φ κατασχέθηκε.

====================

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ασθένειας 41χρονου αλλοδαπού Ναυτικού, μέλους πληρώματος του Δ/Ξ «SELENKA» σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε 38 ν.μ. δυτικά της Μήλου, στο Μυρτώο Πέλαγος.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, ελικόπτερο SuperPumaτης Πολεμικής Αεροπορίας προσέγγισε το ανωτέρω πλοίο και παρέλαβε τον προαναφερθέντα, μεταφέροντάς τον στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL