Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στη Σαλαμίνα – Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους στη Σκόπελο – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, ότι 67χρονος είχε μεταβεί πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή Σεληνίων Σαλαμίνας, για διενέργεια αλιείας από την ξηρά και έκτοτε αγνοείται.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες από ξηράς με στελέχη και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δια θαλάσσης από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία (03) ιδιωτικά σκάφη.  Παράλληλα στις έρευνες συμμετείχαν στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τέσσερα μέλη (δύο δύτες) της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. 
Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις πρόκειται να γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
*****
Ακυβέρνητο, λόγω εμπλοκής διχτυού στην προπέλα, έμεινε βραδινές απογευματινές ώρες χθες, το ΕΠ/ΚΟ – Α/Κ σκάφος «ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ» Λ.Σ. 466 με επιβαίνοντα τον 68χρονο κυβερνήτη του, στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. έξω από τον λιμένα Σκοπέλου.
Άμεσα προς παροχή συνδρομής έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  και το  Α/Κ σκάφος  “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ” Σ.Σ. 11.
Το ΕΠ/ΚΟ – Α/Κ σκάφος εντοπίστηκε από τα ανωτέρω σκάφη και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ” συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Σκοπέλου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη,πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ._ΕΛ.ΑΚΤ., 34χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL