Ανεύρεση σορού άνδρα στη Ναύπακτο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο – Αποκοπή κάβων πρόσδεσης Ε/Γ-Δ/Ρ-Ο/Γ πλοίου στην Ελευσίνα

Ανεύρεση σορού άνδρα στη Ναύπακτο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο – Αποκοπή κάβων πρόσδεσης Ε/Γ-Δ/Ρ-Ο/Γ πλοίου στην Ελευσίνα
 
  Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ναυπάκτου, πρωινές ώρες σήμερα, από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου, για τον εντοπισμό σορού άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Βαριάς Ναυπάκτου Αιτωλοακαρνανίας.
  Η ανωτέρω σορός, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο  Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους του και αφορά 71χρονο ημεδαπό. 
  Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ναυπάκτου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. 
 
                                                                                    *****
  Έκτακτη επιθεώρηση διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι” Ν.Π. 9684, μετά τον κατάπλου του στον οικείο λιμένα. 
  Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν πολύ σοβαροί κραδασμοί στο κύριο κατάστρωμα του πλοίου, με αποτέλεσμα να του απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.  
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, εξυπηρετούνται από λοιπά δρομολογημένα πλοία. 
 
                                                                                     *****
  Μετά από έλεγχο που διενήργησαν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας στη θαλάσσια περιοχή Βλύχας, διαπιστώθηκε ότι το Ε/Γ-Δ/Ρ-Ο/Γ ''ΣΑΜΟΣ ΣΠΙΡΙΤ'' Ν.Σάμου 57 παρασύρθηκε μετά από αποκοπή των κάβων πρόσδεσής του, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να βρεθεί πλησίον Δ/Ξ που βρισκόταν αγκυροβολημένο στην περιοχή.
  Το πλοίο προσδέθηκε με ασφάλεια και με τη συνδρομή κατάλληλου προσωπικού με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή υλικές ζημιές, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL